Μπιφτεκάκια στο γκριλ

il_fullxfull.477630979_tqh1Μπιφτεκάκια ή μπιφτέκια στο γκριλ κάνουμε όλες και όλοι, αρκετά τακτικά υποθέτω. Κλασική η συνταγή αλλά καλό είναι μια υπενθύμιση και μάλιστα με το συστατικό που πάντα τα κάνει πετυχημένα, ζουμερά, νοστιμότατα και λαχταριστά. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια ντομάτα ψιλοκομμένη που θα ενσωματωθεί με όλα τα άλλα υλικά,  για να μας δώσει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Αν τύχει και δεν τα έχετε δοκιμάσει με ντομάτα, καλό θα είναι την επόμενη φορά που θα τα φτιάξετε, να βάλετε οπωσδήποτε μια ώριμη ντοματούλα στον κιμά σας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά. Θα τα συνοδεύσετε με μια όμορφη σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και θα τα απολαύσετε με κρύα μπύρα ή κάποιο κρασί της προτίμησής σας.

Υλικά  (4-6 άτομα)

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
  • 1 αβγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 4 φρυγανιές τριμμένες
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη ξερή και φρέσκια
  • Ελαιόλαδο

20150121_0003.jpg_light

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου και την ντομάτα.
  2. Τρίβω τις φρυγανιές.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζω τον κιμά με όλα τα υλικά, δηλαδή το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου, την ντομάτα, τις τριμμένες φρυγανιές, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ρίγανη, το αβγό και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά.
  4. Αφήνω το μείγμα του κιμά μισή ωρίτσα στο ψυγείο να ξεκουραστεί και μετά πλάθω οκτώ μεγάλα μπιφτέκια. Τα βάζω σε καλά λαδωμένο ταψί, σκορπάω κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης και τα ψήνω στο γκριλ ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  5. Σερβίρω με σαλάτα ψημένων λαχανικών.

20150121_0004.jpg_c+l 20150121_0008.jpg_c+l 20150121_0009.jpg_light 20150121_0021.jpg_c+l 20150121_0028.jpg_c+l

Καλή επιτυχία

 

Comments

2 responses to “Μπιφτεκάκια στο γκριλ”

  1. ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ

    αγαπημένα κεφτεδάκια και μπιφτεκάκια!

  2. Νομίζω ότι είναι από τα αγαπημένα φαγητά για μικρούς και μεγάλους Ελένη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *