Εύκολο, γρήγορο, γευστικότατο και οικονομικό. Ένα υπέροχο πιάτο, καλό διάλειμμα από την κρεατοφαγία.
Υλικά (2 άτομα)
- 2 φέτες σολομό
- 5-6 ντοματίνια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό λεμόνι
- Μερικά κλαδάκια φρέσκια ρίγανη και δενδρολίβανο
- Αλάτι, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ
- Ελαιόλαδο
- 1 λαδόκολλα
- 1 φύλλο αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
- Τοποθετώ πρώτα το αλουμινόχαρτο και από πάνω του μια λαδόκολλα. Μέγεθος για 2 φέτες σολομό.
- Κόβω το λεμόνι σε λεπτές φέτες, τις τοποθετώ πάνω στη λαδόκολλα και από πάνω τις φέτες σολομό.
- Αλατοπιπερώνω και ενδιάμεσα βάζω τις καθαρισμένες σκελίδες, τα φρέσκα αρωματικά και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
- Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο στη σύνθεση, κλείνω προσεχτικά και σφιχτά τη λαδόκολλα και μετά κλείνω το πακετάκι με το αλουμινόχαρτο.
- Βάζω το πακετάκι σε ταψάκι στο οποίο έχω προσθέσει μισό ποτήρι νερό και το τοποθετώ στη σχάρα του φούρνου καλά προθερμασμένου, για ψήσιμο 30 λεπτών στον αέρα και στους 200 βαθμούς.
- Μετά το μισάωρο, ανοίγω το πακετάκι και συνεχίζω το ψήσιμο μόλις για 4-5 λεπτά, ίσα να πάρει λίγο χρώμα. Το φαγητό μπορεί να τελειώσει και εδώ και να σερβίρετε το σολομό με μια σαλάτα. Όμως υπάρχει και η παρακάτω πρόταση που αξίζει να την ακολουθήσετε.
- Αδειάζω το ζουμί από το πακετάκι σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτω μισό ποτήρι νερό, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λεμόνι.
- Λιώνω 2-3 σκελίδες του βρασμένου σκόρδου και το προσθέτω και αυτό στο κατσαρολάκι.
- Βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτω μισή κ.σ. κορν φλάουρ και δένω τη σάλτσα.
- Τέλος σερβίρω το σολομό με μπασμάτι ρύζι το οποίο περιχύνω με την λεμονάτη παχύρευστη σάλτσα.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply