Το παν στη μαγειρική είναι να βάζεις διαφορετικά υλικά στην ίδια μαρμίτα ή κατσαρόλα ή τηγάνι ή μούλτι. Και το μαγειρικό “θαύμα” συντελείται. Ειλικρινά δεν υπερβάλλω. Φτιάξτε, δοκιμάστε, απολαύστε και επανέλθετε για νέες ιδέες που οδηγούν σε απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς.
Υλικά
- Ψαχνό σολομού, χρησιμοποίησα κεφάλι και ουρά που τα βρίσκω στο σούπερ μάρκετ πολύ οικονομικά.
- 1 μπρόκολο μέτριο προς μεγάλο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Ελαιόλαδο + λίγη μαργαρίνη
- Κούρκουμά
- Βεγκέτα
- Σκόνη σκόρδου
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Άνηθος
- 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
Διαδικασία
- Βράζω το κεφάλι σολομού και την ουρά. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζω απ’ την κατσαρόλα και τα ξεψαχνίζω. Αφήνω στην άκρη.
- Κόβω σε μπουκετάκια το μπρόκολο.
- Σε μεγάλο τηγάνι, βάζω ελαιόλαδο, λίγη μαργαρίνη και μόλις ανέβει η θερμοκρασία ρίχνω μαζί, πολτοποιημένο το σκόρδο και το μπρόκολο.
- Σοτάρω ώσπου να μαλακώσει το μπρόκολο.
- Ρίχνω τα ψαχνά του ψαριού. Δεν ανακατεύω αλλά ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κρασί. Πασπαλίζω με τον κουρκουμά, τη βεγκέτα και τη σκόνη σκόρδου.
- Αφήνω να δέσουν τα υλικά μόλις 2-3 λεπτά.
- Σε μπολάκι ανακατεύω καλά ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα.
- Ρίχνω το μείγμα πάνω απ’ το ψάρι με το μπρόκολο.
- Σερβίρω ζεστό και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο
Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση
Leave a Reply