Σολομός, μπρόκολο σοτέ, με πικάντικο μουσταρδολαδολέμονο

Το παν στη μαγειρική είναι να βάζεις διαφορετικά υλικά στην ίδια μαρμίτα ή κατσαρόλα ή τηγάνι ή μούλτι. Και το μαγειρικό “θαύμα” συντελείται. Ειλικρινά δεν υπερβάλλω. Φτιάξτε, δοκιμάστε, απολαύστε και επανέλθετε για νέες ιδέες που οδηγούν σε απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς.

     

Υλικά

  • Ψαχνό σολομού, χρησιμοποίησα κεφάλι και ουρά που τα βρίσκω στο σούπερ μάρκετ πολύ οικονομικά.
  • 1 μπρόκολο μέτριο προς μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο + λίγη μαργαρίνη
  • Κούρκουμά
  • Βεγκέτα
  • Σκόνη σκόρδου
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Άνηθος
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα

Διαδικασία

  • Βράζω το κεφάλι σολομού και την ουρά. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζω απ’ την κατσαρόλα και τα ξεψαχνίζω. Αφήνω στην άκρη.

  • Κόβω σε μπουκετάκια το μπρόκολο.

  • Σε μεγάλο τηγάνι, βάζω ελαιόλαδο, λίγη μαργαρίνη και μόλις ανέβει η θερμοκρασία ρίχνω μαζί, πολτοποιημένο το σκόρδο και το μπρόκολο.

  • Σοτάρω ώσπου να μαλακώσει το μπρόκολο.

  • Ρίχνω τα ψαχνά του ψαριού. Δεν ανακατεύω αλλά ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κρασί. Πασπαλίζω με τον κουρκουμά, τη βεγκέτα και τη σκόνη σκόρδου.

  • Αφήνω να δέσουν τα υλικά μόλις 2-3 λεπτά.

  • Σε μπολάκι ανακατεύω καλά ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα.

  • Ρίχνω το μείγμα πάνω απ’ το ψάρι με το μπρόκολο.

  • Σερβίρω ζεστό και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *