Σολομός κεφάλι σάλτσα top

Είναι φορές που το μεγάλο σούπερ μάρκετ που ψωνίζω, έχει στον πάγκο των ψαρικών και κεφάλια σολομού. Η τιμή τους σε σχέση με τις φέτες του ψαριού, είναι άκρως δελεαστική. Οπότε και όποτε τα πετύχω αγοράζω και ένα δυο. Το μεν χειμώνα τα κάνω σούπα, τώρα όμως που τα πέτυχα, Αύγουστος γαρ, τα έφτιαξα για πρώτη φορά στο φούρνο με τοματίνια και πιπεριές. Το αποτέλεσμα θεσπέσιο. Η σάλτσα υπέροχη, γευστική και αρκετά πικάντικη, όπως μας αρέσει. Εννοείται ότι σερβίρουμε τη σάλτσα και τον ψημένο σολομό με ό,τι τραβά η όρεξή μας. Από ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες πουρέ ή ακόμα και πατάτες τηγανιτές.
Σας προτείνω αυτή τη συνταγή θερμά! Και πεντανόστιμη και οικονομική!

Υλικά

  • 2 κεφάλια σολομού + τις ουρές τους
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • Αρκετά τοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλατοπίπερο

Διαδικασία

  • Στρώνω δυο μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και τακτοποιώ τα κεφάλια, τις ουρές του ψαριού, τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τα τοματίνια που έχω τρυπήσει, τα σκόρδα και το θυμάρι. Διπλώνω καλά και σφιχτά.

  • Βάζω το πακέτο με όλα τα παραπάνω σε ρηχό ταψί κουζίνας και φουρνίζω περίπου για 50-60 λ. σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 β.
  • Βγάζω το πακέτο απ’ το φούρνο, ανοίγω με προσοχή το αλουμινόχαρτο προς την αντίθετη πλευρά απ’ τη μεριά μου για να μην με αρπάξει ο καυτός ατμός και αφαιρώ με προσοχή το ψάρι και τα λαχανικά.

  • Και τώρα αρχίζει το “κέντημα”… ξεκοκαλίζω τα κεφάλια και τις ουρές και βάζω το ψαχνό σε ένα μπολ.

  • Κρατάω μερικές λωρίδες απ’ τις ψημένες πιπεριές και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά με αρκετό απ’ το ζουμί που έχει το αλουμινόχαρτο τα βάζω στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ.

  • Βάζω τον πολτό των λαχανικών σε βαθύ τηγάνι, προσθέτω την πάπρικα και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλω, προσθέτω και το ψαχνό του σολομού και ανακατεύω ελαφρά ώστε να δέσουν η σάλτσα με το ψάρι.

  • Σερβίρω με μακαρόνια σπαγγέτι.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *