Πιτάκια με συκωτάκια κοτόπουλου

Μου είχε περισσέψει λίγη ζύμη ψωμιού απ’ τα ψωμάκια που έφτιαξα πρωί πρωί. Θυμήθηκα ότι στην κατάψυξη είχα και τρία συκωτάκια κοτόπουλου. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα “έδεσα” πρώτα στο μυαλό μου και μετά στον πάγκο της κουζίνας μου. Το αποτέλεσμα γευστικότατα πικάντικα πιττάκια απ’ το μπλε τυρί, υπόλοιπο κι’ αυτό, το κρασί και το θυμάρι.
Φαντασία να έχουμε και να φτιάχνουμε νοστιμιές από υπόλοιπα ή μικροποσότητες  φαγητών που δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε μόνες τους.

Οδηγό είχα το λίγο ζυμάρι, το οποίο τελικά όταν το άνοιξα ήταν αρκετό για οχτώ πιττάκια. Όσο για την γέμιση που μου περίσσεψε…
βραδινή ομελέτα που θα συνοδέψει το αγαπημένο μπριάμ.

   

Υλικά

  • 2-3 συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 μικρό κομμάτι μπλε τυρί
  • ελαιόλαδο
  • Κρασί λευκό
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη ζύμη ψωμιού με γιαούρτι ή ό,τι άλλη ζύμη θέλετε ή φύλλα κρούστας

Διαδικασία

  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το ρίχνω στο τηγάνι με ελαιόλαδο. Το σοτάρω για 2-3 λεπτά.

  • ψιλοκόβω τα συκωτάκια.

  • Τα ρίχνω στο τηγάνι με το ελαφρά σοταρισμένο κρεμμύδι. Δυνατή φωτιά και σοτάρω καλά. Σβήνω με λίγο κρασί.

  • Σβήνω το μάτι, αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνω κομματάκια του μπλε τυριού. Προσθέτω φυλλαράκια θυμαριού.

  • Στο ξύλο κοπής και αφού το αλευρώνω ελαφρά, χωρίζω τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, τα ανοίγω σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη  και τα κόβω με στρογγυλό γυάλινο βαζάκι.

  • Τοποθετώ λίγη ποσότητα απ’ τα συκωτάκια στο στρογγυλό ζυμαράκι, το κλείνω προσεχτικά σε μισοφέγγαρο και με τις μύτες ενός πιρουνιού το κλείνω δυνατά ώσπου να κολλήσουν καλά τα δυο μισά.

  • Κάνω την ίδια διαδικασία ώσπου να μου τελειώσει η ζύμη ( την οποία την είχα από τα ψωμάκια γιαουρτιού που φτιάχνω τακτικά ), τοποθετώ τα πιττάκια σε ρηχό ταψάκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αλείφω με λίγο αβγό και πασπαλίζω με ηλιόσπορους.

  • Ψήνω στους 200 βαθμούς περίπου για 20-25 λεπτά στις αντιστάσεις.

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *