Η ημέρα απαιτεί (εμπορικά πάντα) το κόκκινο χρώμα. Κόκκινο παντού, κόκκινες καρδούλες, κόκκινα λούτρινα αρκουδάκια, κόκκινες τούρτες και τουρτίτσες, κόκκινα κεριά, κόκκινα λουλούδια, κόκκινα κρασιά…
δεν επεκτείνομαι σε άλλα κόκκινα της φωτιάς και ο νοών νοείτω και ουαί των ανοήτων.
Τέλος πάντων μπαίνω και γω στο παιχνίδι του Βαλεντίνου και προτείνω μια ιδιαίτερη και απίστευτης νοστιμιάς κατακόκκινη σάλτσα για ζυμαρικό ή ρύζι ή πουρέ ή ό,τι τραβά η όρεξη του Βαλεντίνου ή της Βαλεντίνας σας.
Όπως και να έχει περάστε τη μέρα ή καλύτερα τη νύχτα σας, όπως προκύψει και με ό,τι σας προσφέρει το έτερον άλλο σας. Αγάπη και υγεία το ποθούμενο.
Υλικά (για 3 μερίδες)
- 1 μεγάλη φέτα σολομού ή ουρά σολομού που είναι πιο οικονομική
- 10 φράουλες ή και περισσότερες
- 10 τοματίνια ή και περισσότερα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Ελαιόλαδο
- Ελάχιστο αλάτι
Διαδικασία
- Κόβω τη φέτα σολομού σε κυβάκια ή αν βρείτε ουρά θα πρέπει να τη φιλετάρετε με κοφτερό μαχαίρι, το οποίο θα σύρετε σταθερά παράλληλα με το κεντρικό κόκκαλο και μετά θα κόψετε το κρέας της ουράς σε κυβάκια.
- Σε ξύλο κοπής, κόβω όλα τα λαχανικά μου σε ροδέλες ή μπαστουνάκια. Τις φράουλες, μερικές σε χοντρές ροδέλες και κάποιες στη μέση.
- Σε τηγάνι, με δυνατή φωτιά ρίχνω όλα τα λαχανικά με αρκετό ελαιόλαδο, τον πελτέ και την πάπρικα. Ανακατεύω απαλά μόνος για 2-3 λεπτά.
- Σε αυτό το μείγμα ρίχνω τους κύβους του σολομού και σοτάρω καλά, αλλά όχι πάνω από 2-3 λεπτά.
- Σβήνω με το χυμό του πορτοκαλιού και αλατίζω ελαφρά. Αφήνω περίπου πέντε λεπτά ώσπου να δω να δένει η υπέροχη κατακόκκινη σάλτσα και κατεβάζω απ’ τη φωτιά. Επισημαίνω ότι η όλη διαδικασία στο τηγάνι ΔΕΝ πρέπει να πάρει πάνω από δέκα λεπτά.
- Ετοιμάζω ένα ζυμαρικό της αρεσκείας μου, για την περίσταση έβρασα μαφαλντίνες, πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και περιχύνω με την καταπληκτική κατακόκκινη σάλτσα σολουμού φράουλας. Πρέπει να τη δοκιμάσετε… ας είναι και των αγίων πάντων…
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply