Κέικ μπανάνα πορτοκάλι κουβερτούρα

Αγάπη τα κέικ. Απλή βασική συνταγή που γίνεται γιορτινή και θελκτική ανάλογα με τη φαντασία της στιγμής, των υλικών που υπάρχουν σπίτι και τη διάθεση που θα προκύψει…
απ’ τον καιρό και τη συννεφιασμένη Κυριακή, ως τις γλυκές μελωδίες του τρίτου, τα τιτιβίσματα μικρών  επισκεπτών, τις ποικίλλων χρωμάτων σκέψεις που φυτρώνουν εκεί που δεν τις περιμένεις και κυρίως για την ανάγκη της δημιουργίας που πιστεύω ακράδαντα, ενυπάρχει σε όλους και όλες και κινητοποιεί το μυστήριο της πεπερασμένης ζωής μας.
Το βάρυνα; Όχι μωρέ… αλλά να, υπάρχουν και οι αποχρώσεις του γκρι μέσα στο 24ωρο της ύπαρξης.
Αφιερωμένο στο Μαράκι που βρίσκεται πια σε άλλες, πέραν των γνωστών γήινων, διαστάσεις.

   

Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 αβγά
  • 80 γρ. ζάχαρη άσπρη
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 90 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. αλεύρι γοχ
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουβερτούρα 125 γρ. 54% κακάο

Διαδικασία

  • Πλένω και κόβω σε κομματάκια το πορτοκάλι. Καθαρίζω και κόβω σε κομματάκια τις μπανάνες.

  • Τα βάζω στο μπλέντερ μαζί με τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο. Χτυπώ καλά.

   

  • Αδειάζω το περιεχόμενο σε βαθύ μπολ και ρίχνω πρώτα τις νιφάδες βρώμης.  Ανακατεύω και αφήνω 2-3 λεπτά να μείνουν.

  • Προσθέτω το αλεύρι μαζί με τη μπέικιν, τη σόδα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύω καλά.

  • Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας.

  • Ρίχνω το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα που την έχω λαδώσει και αλευρώσει και αφού έχω τινάξει το περίσσιο αλεύρι.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά άλλα 50 στους 180 βαθμούς.
  • Αφήνω να κρυώσει λίγο το κέικ και το αφαιρώ απ’ τη φόρμα.

  • Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και περιχύνω με αυτήν το κέικ.
  • Όσο η κουβερτούρα είναι ρευστή, πασπαλίζω το κέικ με καβουρδισμένα αμύγδαλα, λεπτά μπαστουνάκια πορτοκαλιού που ελαφρώς τα έχω καραμελώσει, καθώς και λίγε λεπτές φέτες πορτοκαλιού.

  • Ιδανικό για πρωινό, απογευματινό, καθημερινό και κυριακάτικο συμπλήρωμα στο ρόφημα ή στο φαγητό μας.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *