Πως μια απλή, κλασική ρεβιθόσουπα που ίσως δεν είναι και το καλύτερο πιάτο για κάποιους γνωστούς κι’ αγνώστους φίλους, γίνεται πιο θελκτική, πιο γευστική, πολύ πιο νόστιμη και λαχταριστή, ακόμα και για τα παιδιά, όταν σ’ αυτήν προσθέσουμε και μερικά λαχανικά που σίγουρα βρίσκονται στο ψυγείο ή στο καλάθι που φιλοξενεί τα της μαναβικής μας.
Υλικά (για 2 πολύ καλές μερίδες)
- 100 γρ. ρεβίθια μαλακωμένα από το προηγούμενο βράδυ σε νερό
- 1 πράσο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πατάτα
- 1 λεμόνι
- 1 αβγό
- 4-5 τοματίνια
- 1 μικρό κομμάτι άσπρο λάχανο (υπόλοιπο)
- Θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Αλατοπίπερο
Διαδικασία
- Πλένω, καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια όλα τα λαχανικά.
- Τα ρίχνω όλα μαζί με αρκετό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρω καλά και σβήνω με το κρασί. Πασπαλίζω με τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο.
- Προσθέτω τα μαλακωμένα από το προηγούμενο βράδυ ρεβίθια και τα κλωναράκια θυμαριού. Ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα υλικά και λίγο παραπάνω. Αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια και χυλώσει η σούπα.
- Ρίχνω στη σούπα το χυμό του λεμονιού, σβήνω το μάτι, αφήνω μερικά λεπτά να πέσει ο βρασμός και ρίχνω το αβγό.
- Ανακατεύω το αβγό με ένα πιρούνι, ώστε να σπάσει μέσα στη ζεστή σούπα και να σχηματιστούν κλωστές.
- Σερβίρω με ανθότυρο και μπόλικο πιπέρι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply