Η σάρκα του ώριμου αβοκάντο στη θέση του βούτυρου, η κουβερτούρα στη θέση της ζάχαρης, το ξύσμα πορτοκαλιού για το άρωμα, οι ξηροί καρποί για να δίνουν την ενδιαφέρουσα υφή του υπέροχου αυτού αγαπημένου μικρού γλυκού. Σοκολατάκι αβοκάντο το όνομα του… σας προειδοποιώ… το μέγεθος μικρό για να τρως ένα την ώρα που το χρειάζεται η διάθεση σου και χωρίς τύψεις. Τελείως γιορτινό!
Υλικά ( περίπου για 15-20 σοκολατάκια)
- 1 κουβερτούρα 125 γρ. 54% κακάο
- 1 αβοκάντο οπωσδήποτε πολύ ώριμο – προς μεγάλο μέγεθος
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Mix μούρα αποξηραμένα
- Καρύδια (τα έβαλα τελευταία στιγμή, δεν ήταν στο πρόγραμμα)
- Κακάο
Διαδικασία
- Βάζω την κουβερτούρα, αφού την έχω σπάσει, να λιώσει σε μπεν μαρί και σιγανή φωτιά.
- Καθαρίζω το αβοκάντο κόβοντας το κατά μήκος, περιστρέφω τα δυο κομμάτια του γύρω απ’ το κουκούτσι του, το βγάζω και με ένα κουταλάκι γλυκού αφαιρώ τη σάρκα του αβοκάντο.
- Βάζω τη σάρκα του αβοκάντο σ’ ένα μπολ και με ένα πιρούνι τη λιώνω καλά. Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω.
- Προσθέτω και τα μούρα, ανακατεύω. Προσθέτω και τα καρύδια ψιλοκομμένα και τη λιωμένη κουβερτούρα, την οποία την έχω αφήσει λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
- Το μείγμα σφίγγει υπέροχα και φορώντας ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας πλάθω πολύ εύκολα μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμώ.
- Τα ρίχνω προσεχτικά σε πιάτο βαθύ με κακάο και τα ανακινώ ώστε να καλυφτούν από αυτό. Προαιρετικά επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τα διατηρώ στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply