Συνηθίζω το κοτόπουλο που αγοράζω να το χωρίζω στο στήθος και στα άκρα. Το στήθος συνήθως για την κατσαρόλα και τα άκρα στο φούρνο για ψητά με ό,τι αποφασίσω την ημέρα της μαγειρικής τους.
Η μέρα απαιτούσε ένα καλό μαγειρευτό αβγολέμονο, μιας και έφερα αβγά και πολλά λεμόνια από αγαπημένο χωριό. Τι καλύτερο από το στήθος που είχα στην κατάψυξη, περίπου μισό κομμάτι από ένα μικρό λάχανο που είχα στο ψυγείο και μια σελινόριζα που αγόρασα λίγο πριν μπω στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Τα λαχανικά υπερτερούσαν του κοτόπουλου, αλλά ακόμα καλύτερα μιας και τα προτιμώ λίγο περισσότερο από το κρέας.
Το φαγητό αυτό σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα.
Υλικά
- Στήθος κοτόπουλο
- 1 μικρή σελινόριζα
- 1/4 από ένα άσπρο λάχανο
- 1 ολόκληρο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο καρότο
- Μπόλικο άνηθο
- 2 λεμόνια
- 1 αβγό
- Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο – αχ αχ – ά… τιμο
- Βεγκέτα
Διαδικασία
- Καθαρίζω και κόβω το λάχανο σε λεπτές λωρίδες.
- Κόβω τη σελινόριζα στα τέσσερα κομμάτια, μετά σε φέτες και αφαιρώ τη φλούδα τους. Καθαρίζω και κόβω το καρότο.
- Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνω μαζί τα κρεμμυδάκια και τα κομμάτια του στήθους με αρκετό ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά. Ρίχνω ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το στήθος και αφήνω να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Ζεματάω τις λωρίδες του λάχανου για δυο τρία λεπτά ώστε να πέσει ο όγκος τους.
- Λίγο πριν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτω προσεχτικά το ζεματισμένο λάχανο, την σελινόριζα και το καρότο. Πασπαλίζω με τη βεγκέτα.
- Αφήνω να γίνουν, πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και να μελώσουν. Πασπαλίζω με μπόλικο άνηθο.
- Χτυπώ το αβγολέμονο και το ρίχνω σιγά σιγά στην κατσαρόλα. Ανακινώ.
- Σερβίρω αμέσως το μελωμένο και γευστικότατο φαγητό.
- Συνοδεύω με ανθότυρο και σπιτικό ψωμί.
Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση
Leave a Reply