Μάφινς μήλου, μπανάνας, σταφίδας

Τα πανεύκολα, υπέροχα μάφινς-κεκάκια που γίνονται σε δέκα λεπτά, ψήνονται περίπου σε μισή ώρα και τα απολαμβάνουμε με το πρωινό μας ή με το απογευματινό μας ρόφημα.

Υλικά (για 12 μάφινς-κεκάκια)

  • 1/2 μήλο πράσινο ή κόκκινο
  • 1/2 μπανάνα ώριμη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. γιαούρτι 2%
  • 3/4 φλ.τσ. καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό κουρκουμά (δίνει υπέροχο κίτρινο χρώμα στο μείγμα)
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες μουλιασμένες σε ό,τι ποτό υπάρχει στο ντουλάπι.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. σόδα

   

Διαδικασία

  • Βάζω τη μπανάνα σε ένα βαθύ πιάτο και τη λιώνω με το πιρούνι. Καθαρίζω το μήλο και το κόβω σε καρεδάκια. Τα ανακατεύω καλά με την κανέλα και τον κουρκουμά.

  • Βάζω σε κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο και το χτυπώ με τη ζάχαρη. Προσθέτω τα αβγά, χτυπώ και προσθέτω το μείγμα μπανάνας μήλου. Προσθέτω το γιαούρτι και τις σταφίδες με το ποτό.

  • Ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι στο οποίο έχω αναμείξει μπέικιν και σόδα.

  • Λαδώνω τις 12 θήκες για τα μάφινς, τις αλευρώνω, τινάζω το περίσσιο αλεύρι και μοιράζω το μείγμα μάφινς σε αυτές.

  • Ψήνω στις αντιστάσεις, πάντα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και άλλα 25 στους 180.

  • Βγάζω τα 2 ταψάκια απ’ το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν καλά και πολύ εύκολα αποσπώ τα μάφινς απ’ τις θήκες τους.

  • Προαιρετικά φτιάχνω ένα απλό ζαχαρόγλασο και γλασάρω τα μάφινς.

  • Ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό καφέ-τσάι

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *