Τέσσερα, εύκολα να τα βρεις, βασικά υλικά. Απλή και γρήγορη διαδικασία. Ένα χρωματικό και ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα, άξιο συγχαρητηρίων για κάθε περίσταση οικογενειακών ή φιλικών συγκεντρώσεων. Αυτή είναι η all time classic παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια.
Υλικά
- 3 κεφάλια παντζάρια
- 1 πράσινο μήλο
- Αρκετά καρύδια ψίχα
- Μαγιονέζα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Λίγο ελαιόλαδο + λίγο ξύδι
- Ελάχιστο αλάτι
Διαδικασία
- Κόβω τα παντζάρια στη μέση και τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν.
- Όσο είναι ζεστά τα καθαρίζω, τα κόβω σε κυβάκια και τα απλώνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα υγρά τους.
- Καθαρίζω το μήλο, το κόβω σε κυβάκια και περιχύνω με το χυμό του λεμονιού. Με κοφτερό μεγάλο μαχαίρι κόβω την ψίχα καρυδιών.
- Παντζάρια + μήλο + καρύδια τα βάζω όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτω δυο ή και τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες μαγιονέζα στο παραπάνω μείγμα.
- Ανακατεύω πολύ καλά, δοκιμάζω και προσθέτω λίγο ελαιόλαδο, ξύδι και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω…
- Και σερβίρω σε όμορφο και αντίθετο χρωματικά με τη σαλάτα, πιάτο.
Καλή σας απόλαυση. Η επιτυχία είναι σίγουρη.
Leave a Reply