Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

Τέσσερα, εύκολα να τα βρεις, βασικά υλικά. Απλή και γρήγορη διαδικασία. Ένα χρωματικό και ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα, άξιο συγχαρητηρίων για κάθε περίσταση οικογενειακών ή φιλικών συγκεντρώσεων. Αυτή είναι η all time classic παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια.

Υλικά

  • 3 κεφάλια παντζάρια
  • 1 πράσινο μήλο
  • Αρκετά καρύδια ψίχα
  • Μαγιονέζα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο + λίγο ξύδι
  • Ελάχιστο αλάτι

Διαδικασία

  • Κόβω τα παντζάρια στη μέση και τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν.

  • Όσο είναι ζεστά τα καθαρίζω, τα κόβω σε κυβάκια και τα απλώνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα υγρά τους.

  • Καθαρίζω το μήλο, το κόβω σε κυβάκια και περιχύνω με το χυμό του λεμονιού. Με κοφτερό μεγάλο μαχαίρι κόβω την ψίχα καρυδιών.

  • Παντζάρια + μήλο + καρύδια τα βάζω όλα σε ένα μεγάλο μπολ.

  • Προσθέτω δυο ή και τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες μαγιονέζα στο παραπάνω μείγμα.

  • Ανακατεύω πολύ καλά, δοκιμάζω και προσθέτω λίγο ελαιόλαδο, ξύδι και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω…

  • Και σερβίρω σε όμορφο και αντίθετο χρωματικά με τη σαλάτα, πιάτο.

Καλή σας απόλαυση. Η επιτυχία είναι σίγουρη.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *