Μελιτζάνες σάλτσα για όλες τις χρήσεις

Και είμαστε εδώ… καλοκαίρι, λαϊκή αγορά και γεμίζεις το καλάθι, γεμίζουν τα μάτια, γεμίζει η ψυχή απ’ τα χρώματα, τα σχήματα, τα δώρα της θείας φύσης. Και αχόρταγα φορτώνεις και ξεφορτώνεις στην κουζίνα, περισσότερα απ’ τα εβδομαδιαία χρειαζούμενα. Και απόλυτα λογικό κάποια απ’ τα ζαρζαβατικά της Τρίτης να μείνουν και παραπάνω από την επόμενη λαϊκή. Και τότε ανοίγεις ψυγείο, ελέγχεις, μαζεύεις, συγκεντρώνεις ό,τι υπάρχει “παλιό” και ελαφρώς μαραζωμένο, βρίσκεις και λίγο από βραστό στήθος κοτόπουλο… και ναι το φαγητό έτοιμο στο τσακ μπαμ που λένε και τα νεαρά άτομα της οικογένειας.


Η σάλτσα μελιτζάνας και λοιπών καρπών της γης, εννοείται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί και χωρίς το κοτόπουλο αλλά μιας και βρέθηκε, υπήρχε δηλαδή, το πρόσθεσα, έτσι για το τσικ του χρώματος.
Όσο για τον τίτλο, θα μπορούσε να είναι… τα μαραμένα και τα εναπομείναντα σε μαγειρική σύμπραξη.

Η σάλτσα αυτή συνόδεψε μια γρήγορη μακαρονάδα… και ρύζι πάει… και πουρές… και τηγανιτές πατάτες… it’s up to you!

Υλικά (κατ’ εκτίμηση ή ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και τα καλάθια της κουζίνας)

  • 2 μελιτζάνες
  • Ντομάτες + τοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά – η δική μου ήταν μισή
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Αααα, κι’ ένα μανιτάρι από προηγούμενη συνταγή
  • Και λίγο βρασμένο στήθος κοτόπουλο
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμονοπίπερο
  • Βεγκέτα
  • Αλάτι
  • Και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι θα κάνει νόστιμη και θελκτική τη σάλτσα σας.

Διαδικασία

  • Κόβω σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζω στο νερό για όσο χρόνο θα ασχοληθώ με τα ακόλουθα.

  • Ξεφλουδίζω τις μεγάλες ντομάτες και κόβω σε κυβάκια την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το μανιτάρι.

  • Πολτοποιώ τις ντομάτες και τα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο για ευκολία.

  • ΑΡΧΙΚΑ σοτάρω τις μελιτζάνες με λεμονοπίπερο, βεγκέτα, αλάτι ώσπου να πέσει ελαφρώς ο όγκος τους.

  • Προσθέτω το κρεμμύδι + πιπεριά + μανιτάρι + σκόρδα, σοτάρω καλά να μαλακώσουν.

  • Ρίχνω τις πολτοποιημένες ντομάτες στο κέντρο του τηγανιού, έχοντας ανεβάσει τη φωτιά στο φουλ και ανακατεύω. Έτσι γίνεται πιο γρήγορα η σάλτσα και δένει υπέροχα η τριμμένη ντομάτα.

  • Αφήνω να γίνουν όλα μαζί σε επιθυμητό χρόνο… ρίχνω σε κυβάκια το στήθος κοτόπουλο, ανακατεύω, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  • Και σερβίρω με σπαγγέτι… Αριστούργημα!

Καλή σας επιτυχία… και φτιάξτε αυτή τη σάλτσα το συντομότερο.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *