Είπαμε ότι η κατηγορία των φαγητών μέσα στη λαδόκολλα, είναι ό,τι πιο εύκολο για τη νοικοκυρά και όποιον άλλο ασχολείται με τη μαγειρική. Εγγυημένο αποτέλεσμα. Λίγη προσοχή στην ώρα ψησίματος και το πιάτο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Σ’ αυτήν τη λογική δοκίμασα τα λευκόσαρκα σαβρίδια μέσα στη λαδόκολλα, με αρκετές φέτες λεμονιού και κλαδάκια δενδρολίβανου. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Όσο ψηνόντουσαν τα ψάρια, χωρίς να έχω το νου μου σ’ αυτά, είχα αρκετό χρόνο για να φτιάξω με την ησυχία μου τη σαλάτα μας και να στρώσω το τραπέζι. Και όταν έφτασε η στιγμή ν ανοίξω το πακετάκι μου, όλα τα αρώματα των ψαριών, των ψημένων λεμονιών, του δενδρολίβανου και της θάλασσας ξεχύθηκαν στην κουζίνα. Το σαβρίδι θεωρείται δεύτερο ψάρι, όμως η καλή προετοιμασία και το σωστό ψήσιμο, του δίνουν πόντους για να ανέβει κατηγορία και να ικανοποιήσει και τον πιο δύσκολο. Δε χρειάζεται να πω ότι τρώγονται και οι φετούλες λεμονιού. Αρκεί τα λεμόνια να είναι ελληνικά. Και αυτό δεν το λέω από σοβινισμό, αλλά από δοκιμή που έκανα με λεμόνια εισαγωγής και απλώς δεν τρωγόντουσαν λόγω της πικρίλας που είχαν μετά το ψήσιμο.
Υλικά
- 2 μεγάλα ψωμωμένα σαβρίδια ή κολιούς
- 1 λεμόνι
- Σκελίδες σκόρδου
- 1 λαδόκολλα και 1 φύλλο αλουμινόχαρτο
- Κλαδάκια δενδρολίβανου
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω και πλένω τα ψάρια.
- Τα αλατοπιπερώνω τα λαδώνω καλά και τα βάζω στη λαδόκολλα.
- Βάζω ανάμεσα τους μερικές σκελίδες σκόρδου, φέτες λεμονιού και τα κλαδάκια του δενδρολίβανου.
- Ρίχνω επιπλέον ελαιόλαδο και τα τυλίγω με τη λαδόκολλα. Περιτυλίγω και με το αλουμινόχαρτο.
- Τα ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μια ώρα.
- Σερβίρω με λαδολέμονο και σαλάτα εποχής.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply