Με δεδομένο ότι στις μέρες μας υπάρχει ανοδική τάση στα όσπρια και στα λαχανικά, τα οποία μάλιστα βρίσκουν θερμούς υποστηρικτές, κυρίως σε νέα άτομα, ενημερωμένα και ευαισθητοποιημένα πάνω σε θέματα υγιεινής και ηθικής διατροφής, εμπλούτισα τις σημερινές μας φακές με ελαφρώς σοταρισμένα λαχανικά. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε πλήρως. Η παρουσίαση της σημερινής μου συνταγής, πειστήριο για τη γευστικότατη πολύχρωμη και θρεπτική σούπα, είναι αφιερωμένη σ’ αυτά τα άτομα.
Υλικά
- 250 γρ. φακές
- 1 μικρή γλυκοπατάτα
- 2 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4-5 τοματίνια
- 1 φύλλο δάφνης
- Πιπέρι καγιέν
- Λεμονοπίπερο
- Ελάχιστο κίμινο
- Αλάτι – ελάχιστο
- Ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Ξεβγάζω τις φακές και τις βάζω να βράσουν σε κρύο νερό. Όσο βράζουν οι φακές, καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια τα λαχανικά μου.
- Τα βάζω σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζω το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κίμινο και σοτάρω 3-4 λεπτά σε αρκετό ελαιόλαδο.
- Στα μέσα περίπου του βρασμού της φακής, στα δεκαπέντε λεπτά, ρίχνω και τα σοταρισμένα λαχανικά με όλο το ελαιόλαδο, ώστε να γίνει η σύβραση. Βράζω, όχι σε δυνατή φωτιά άλλα δέκα, δεκαπέντε λεπτά όλα τα υλικά ώστε να δέσουν και να χυλώσουν.
- Η σούπερ φακολαχανοσούπα μου, γευστικότατη, καυτερή όσο πρέπει, δυναμωτική και ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα, σερβίρεται στο τραπέζι με σπιτικό χωριάτικο ψωμί και τα συμπαραμαρτούντα που θέλει κάθε νοικοκυρά.
Καλή σας απόλαυση… η επιτυχία είναι δεδομένη
Leave a Reply