Είχα κεράσια, πολλά κεράσια στο ψυγείο. Πόσα να φας πια όταν στο ψυγείο υπάρχουν και άλλα καλοκαιρινά φρούτα. Είχα επίσης στο ψυγείο και ένα πρόβειο βούτυρο, με ένα ελαφρώς φιστικί χρώμα, λόγω της προσθήκης φιστικιών Αιγίνης σ’αυτό. Δεν μπορείς να πεις… ενδιαφέρον. Είχα καιρό να φτιάξω ένα κέικ. Οπότε σε μια στιγμή αναλαμπής για δημιουργία μέσα στον καύσωνα, είπα να κάτσω, όρθια βεβαίως και ουχί καθιστή, μπρος στον πάγκο μου, να δημιουργήσω, μπας και ξυπνήσω απ’ την καλοκαιρινή ραστώνη.
Η όλη διαδικασία κλασική και εύκολη. Χρόνια πια στα κέικ. Κι’ όμως το σκασμένο με πρόδωσε και δεν φούσκωσε όπως περίμενα.
Πήγα να στεναχωρηθώ και να μην το παρουσιάσω. Κατόπιν όμως ώριμης και γρήγορης σκέψης, ότι αυτά συμβαίνουν σε όλες τις κουζίνες και σε όλες τις νοικοκυρές και τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα περιμένεις, αντέστρεψα την διάθεση μου, στόλισα το κέικ μου, ιδανική αυτή η καμπύλη στην επιφάνεια για τα κεράσια μοντέλα και τελικά σας το παρουσιάζω στολισμένο, φροντισμένο και ιδιαιτέρως γευστικό.
Ό,τι πρέπει να τον πρωινό, απογευματινό ή και βραδινό καφέ σας.
Και παρακαλώ, όχι στεναχώριες για μικρά ατυχήματα στην κουζίνα μας. Υπάρχουν και οι καθημερινές ειδήσεις για όποιον επιθυμήσει σφόδρα μια στιγμιαία στεναχώρια, έτσι για να πάρει τη δόση του.
Υλικά (για μακρόστενη φόρμα 11χ30)
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο πρόβειο με φιστίκι Αιγίνης. Το προμηθεύτηκα απ’ την ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΙΝΑ.
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 350 γρ. αλεύρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αβγά
- 150 γρ. κεράσια – χωρίς τα κουκούτσια – καθαρό βάρος
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν
Εκτέλεση
- Πλένω τα κεράσια, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα πολτοποιώ στο μούλτι, χωρίς όμως να τα λιώσω. Τα αφήνω στην άκρη.
- Χτυπώ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτω τα τρία αβγά.
- Προσθέτω το γιαούρτι και την πούλπα κερασιών, χτυπώ καλά ώστε να έχω ένα όμορφο μείγμα. Προσθέτω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με την μπέικιν. Ανακατεύω.
- Ρίχνω το μείγμα στη μακρόστενη φόρμα που την έχω επενδύσει με χαρτί αντικολλητικό.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, μετά στους 180 για άλλα 50 λεπτά. Κλείνω το φούρνο και αφήνω το φούρνο μέσα για άλλα 10 λεπτά. Το βγάζω, το αχνίζω και το στολίζω με κεράσια για να καλύψω την επιφάνεια που κάθισε και δεν φούσκωσε. Συμβαίνουν κι’ αυτά. Σας το παρουσιάζω σε διάφορες “πόζες” για να δείτε πως μια μικρή ατυχία, ιδιαιτέρως φροντισμένη διορθώνεται και αποκτά ενδιαφέρον που ούτως ή άλλως το γευστικό είναι σούπερ σ’ αυτό το υγρό, μαλακό και φρουτένιο κέικ.
Καλή επιτυχία… η γεύση του πάντως εξαιρετική κι’ ας μην φούσκωσε όπως είθισται.
Leave a Reply