Όταν σμίγει το κρύο του Γενάρη με την καυτή βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας. Τα υπόλοιπα… στο πιάτο σας!
Υλικά
- 3 γλυκοπατάτες περίπου 600 γρ. (οι δυο μου βγήκαν κόκκινες η τρίτη κάτασπρη)
- 1 πράσο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 καροτάκι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Τζίντζερ αρκετό
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- Φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για πασπάλισμα
- 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
Παρασκευή
- Καθαρίζω και κόβω σε κυβάκια τις γλυκοπατάτες, το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο.
- Τα ρίχνω όλα μαζί στην κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με τον κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν και το τριμμένο τζίντζερ. Ανακατεύω και σοτάρω καλά να μαραθούν.
- Ρίχνω στην κατσαρόλα μου ζεστό νερό, στο οποίο έχω διαλύσει τον σπιτικό ζωμό λαχανικών, τόση ποσότητα όση να σκεπάζει καλά τα λαχανικά.
- Βράζω τα λαχανικά σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 15 λεπτά, όσο να μαλακώσουν αρκετά. Τα πολτοποιώ με τη ράβδο και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος συν ελάχιστο νερό.
- Σερβίρω τη σούπα ζεστή και πασπαλίζω με θυμάρι φρέσκο, κόκκους κόκκινου πιπεριού και λεπτές ροδελίτσες κόκκινης πιπεριάς.
Καλή σας επιτυχία και όρεξη καλύτερη
Leave a Reply