Μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο με πικάντικο τυρένιο άλειμμα και τοματίνια στο φούρνο

Τα φιλέτα μπουτάκια κοτόπουλου προσφέρονται για πολλές πολλές γευστικές προτάσεις στην κουζίνα μας. Λίγη όρεξη για δημιουργία, λίγη φαντασία, λίγα υλικά, λίγος χρόνος προετοιμασίας, μεγάλη απόλαυση. Δοκιμάστε αυτά που σας προτείνω. Και για κύριο φαγητό αλλά και ένας καταπληκτικός μεζές για παρέα.

Υλικά

  • 1 δισκάκι μπουτάκια φιλέτο κοτόπουλο
  • Μπόλικα τοματίνια
  • 5-6 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • Μερικά τρυφερά κλαδάκια κορυφής φρέσκιας ρίγανης
  • 1 γεμάτη κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κομμάτι μυζήθρας Κρήτης νωπή
  • Πάπρικα καυτερή
  • Κουρκουμά
  • Σουμάκ – μπαχαρικό – Η βασική του χρήση είναι σε κεμπάπ (κυρίως από αρνί, αλλά και από χοιρινό και μπούτι κοτόπουλου), συνήθως μαζί με κάποιο καυτερό μπαχαρικό (π.χ. μπούκοβο, καυτερή πάπρικα, καγιέν, τσίλι) ή κύμινο και δίνει μια ελαφριά οξύτητα στο κρέας.
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένω τα τοματίνια και τα τρυπάω με κοφτερό μαχαιράκι 2 φορές. Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια. Πλένω καλά και στεγνώνω τα κλαδάκια ρίγανης. Αναμειγνύω καλά σε μπολάκι το γιαούρτι με τη μυζήθρα και τα μπαχαρικά. Αλατίζω ελαφρά.

  • Ανοίγω τα φιλετάκια, αλατίζω ελαφρά ή καθόλου και απλώνω κατά μήκος αρκετό απ’ το άλειμμα. Ρολάρω, έχοντας βάλει ανάμεσα κλαδάκια ρίγανης.

  • Τοποθετώ τα ρολάκια στο ταψάκι, τακτοποιώ ανάμεσα τους τα τοματίνια και τα κρεμμύδια.

  • Περιχύνω με αρκετό ελαιόλαδο και το κρασί. Προαιρετικά πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 250 βαθμούς περίπου για 35-40 λεπτά.

  • Σερβίρω με ρύζι, πατάτες ή κάποιο ζυμαρικό και οπωσδήποτε πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο με πικάντικο τυρένιο άλειμμα και τοματίνια στο φούρνο”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    Είναι πολύ τέλειο

    1. Εξαιρετική γεύση και εύκολο να γίνει. Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *