Μια χούφτα καταπράσινα, φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών, απ’ αυτά που μου περίσσεψαν απ’ το κοτόπουλο με τα λαχανάκια αβγολέμονο που έφτιαξαν προ ημερών, τρία αβγά, ένα κρεμμυδάκι και στο άψε σβήσε ή στο πι και φι ή στο ώσπου να πεις κύμινο που λέγαμε παιδιά, ένα πολύ πολύ γευστικό, γρήγορο και διαφορετικό πιάτο, για μεσημεριανό ή βραδινό ή γιατί όχι και για Κυριακάτικο πρωινό στο τραπέζι σας.
Υλικά (για 3 άτομα )
- 3 αβγά
- Μερικά λαχανάκια – έβαλα 15
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία παρασκευής
- Κόβω λίγο το κοτσανάκι απ’ τα λαχανάκια και αφαιρώ 3-4 φύλλα εξωτερικά αν έχουν μείνει κάποιες μέρες, στο ψυγείο βεβαίως, για να τα φρεσκάρω.Όπως είναι ολόκληρα τα βουτώ σε λίγο νερό που βράζει, ίσα ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζω μόνο για 6-8 λεπτά. Τα σουρώνω, τα ξεβγάζω με κρύο νερό μια φορά και τα κόβω στη μέση. Καθαρίζω και κόβω και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Τα ρίχνω όλα σε φαρδύ τηγάνι με ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος. Δίνει εξαιρετικό άρωμα.
- Σοτάρω μερικά λεπτά, ώσπου ελαφρώς να χρυσίσουν τα λαχανάκια.
- Με μια κουτάλα ξύλινη ανοίγω χώρο για τα τρία αβγά και τα ρίχνω προσεχτικά μέσα. Τα αφήνω ώσπου να γίνουν.
- Πασπαλίζω με ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σερβίρω με φέτα και σαλάτα. Γευστικότατο και διαφορετικό πιάτο.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply