Απλά υλικά, εύκολες διαδικασίες που σας προσφέρουν ένα πιάτο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων θα έχουν την τύχη να το δοκιμάσουν. Η πως ένας απλός πουρές πατάτας γίνεται συναρπαστικά γευστικός, πικάντικος, πολύχρωμος, εορταστικός, αληθινό στολίδι για το τραπέζι σας, καθημερινό ή Κυριακάτικο.
Υλικά (κατ’ εκτίμηση της φόρμας σας)
- 800 γρ. πατάτες
- 1 λεπτό πράσο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- Ελαιόλαδο
- Το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
- Αλάτι
- Πάπρικα καυτερή
- Λίγο κύμινο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε χοντρά κομμάτια και τις βάζω να βράσουν σε κρύο νερό.
- Όση ώρα οι πατάτες βράζουν, κόβω σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Κόβω σε καρεδάκια τις πιπεριές μου.
- Βάζω σε μεγάλο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω αρχικά τα κρεμμυδάκια με το πράσο. Προσθέτω τα καρεδάκια από τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κύμινο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Επειδή πρόσφατα είχα πολλά λεμόνια στην κουζίνα μου και τη φλούδα τους την έκανα γλυκό, έξυσα τη φλούδα, τα έστυψα, ανακάτεψα χυμό και ξύσμα, γέμισα παγοκύστες και τις έβαλα στην κατάψυξη,έτσι σε πρώτη ζήτηση έχω έτοιμο χυμό και ξύσμα ταυτόχρονα για κάθε χρήση.
- Σουρώνω τις βρασμένες πατάτες, τις πολτοποιώ με πιρούνι και προσθέτω στο κέντρο τους το μείγμα με τις πιπεριές και ανακατεύω καλά. Δοκιμάζω τον πουρέ, διορθώνω σε αλάτι και πάπρικα.
- Προσθέτω και λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο και φορμάρω τον πουρέ μου σε φόρμα που να αποσπάται το κεντρικό της κομμάτι.
- Αναποδογυρίζω σε πιατέλα και σερβίρω με τα υπέροχα κεφτεδάκια μαρέγκας.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply