Ανέβηκα στην πιπεριά μαυρομάτα και ξανθιά,
για να κόψω ένα πιπέρι, συ σαι το γλυκό μου ταίρι.
Παραδοσιακό
Πιπεριές Φλωρίνης, νόστιμες, πλούσιες σε βιταμίνη C, είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που συνοδεύει πολύ καλά διάφορα φαγητά μας. Μπορούμε επίσης να τις προσθέσουμε σε σάντουιτς, ή σε διάφορες σάλτσες που θα προσδώσουν μια πιο πικάντικη γεύση σ αυτές. Ταιριάζουν ακόμα και στις σπιτικές πίτσες, βάζοντας μερικές στη βάση της ζύμης και από πάνω τους ότι άλλο υλικό έχουμε υπολογίσει για την πίτσα μας. Γίνονται γρήγορα στο γκριλ και διατηρούνται για πολλές μέρες σε λαδόξυδο στο ψυγείο μας.
Έτσι μ αυτό τον τρόπο έχουμε ένα έτοιμο πρώτο υλικό για πολλές χρήσεις. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, για βραδινά μεζεδάκια και ουζάκι είναι ότι πρέπει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για άλλους που εσείς θα ανακαλύψετε στην κουζίνα σας, αξίζει τον κόπο να προγραμματίσετε να αγοράσετε τις πιπεριές και να τις φτιάξετε.
Υλικά
- 14-15 πιπεριές Φλωρίνης (ενδεικτικό το νούμερο) ψωμωμένες
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Μερικές σκελίδες σκόρδο, ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένω καλά τις πιπεριές, τις τρυπώ με ένα πιρούνι 1-2 φορές και τις βάζω στο ταψί φούρνου.
- Ανάβω το γκριλ στους 250, περιμένω λίγο να ζεσταθεί ο φούρνος και βάζω το ταψί με τις πιπεριές.
- Ψήνω για 6-8 λεπτά απ τη μία πλευρά, γυρίζω τις πιπεριές και απ την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 5-6 λεπτά, ώσπου να δω να σκάει η φλούδα τους. Δεν πρέπει όμως να ψηθούν πολύ, γιατί θα λιώσουν και δεν θα έχουμε το ζητούμενο αποτέλεσμα.
- Τις βγάζω απ το γκριλ, τις βάζω αμέσως σε λεκάνη με κρύο νερό και αρχίζω το ξεφλούδισμα τους.
- Τις κόβω κατά μήκος και αφαιρώ τα σπόρια τους.
- Τις τοποθετώ σε σκεύος με καπάκι, περιχύνοντας ενδιάμεσα ελαιόλαδο και ξύδι.
- Πασπαλίζω επίσης με ρίγανη και προσθέτω το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply