Σαρδέλες σε σάλτσα Greek salad

Καλά εσύ Μαράκι δεν χρειάζεται να φτιάξεις την  Greek salad, comme il faut. Εγώ την έκοψα κανονικά, όμορφα και νοικοκυρεμένα,  για να σου δώσω να καταλάβεις και να σου προτείνω (ή πλασάρω) την γευστικότατη αυτή συνταγή, μήπως και στρωθείς, την φτιάξεις και φάει ο καλός σου ένα πιάτο της προκοπής. Την ποδιά κουζίνας μην ξεχάσεις να βάλεις. Επίσης σαρδέλες απ’ τον ψαρά σου, πρωί πρωί σε παρακαλώ! Όχι κοριτσάκι μου, στις 11 έχουν τελειώσει οι σαρδελίτσες. Τι θα του φτιάξεις; Πάλι μακαρονάδα ορφανή;

Υλικά (για το Μαράκι και τον καλό της-τουτέστιν 2 πεινασμένα άτομα)

  • 500 γρ. σαρδέλες, ναι ναι στο λιμανάκι θα πας, την ώρα που έρχονται οι τράτες, αν δεν βρεις στον ψαρά σου.
  • 1 μεγάλη ντομάτα κόκκινη, ώριμη και ταυτόχρονα σφιχτή. Το χέρι και το μάτι είναι τα καλύτερα εργαλεία. Μη διαμαρτύρεσαι, στο μποστάνι θα σε στείλω.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο, βατικιώτικο ει δυνατόν.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, φέρνουν και ύπνο.
  • 1 πράσινη πιπεριά. Και ξεχασμένη στο ψυγείο, μας κάνει
  • Μπόλικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Με το μάτι καλέ, τι θα σου γράψω ml;!
  • Θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη. Καλά ακόμα να αγοράσεις τα γλαστράκια με τα μυρωδικά;! Α πα πα!
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί. Δεκτόν από χύμα έως chardonnay και Μαλαγουζιά.

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω καλά τις σαρδέλες, τις αλατίζω και τις αφήνω στην άκρη.

  • Φτιάχνω μια σπέσιαλ  Greek salad… και ω, δυστυχία της…

  • Την βάζω στο μούλτι και την πολτοποιώ με μπόλικο ελαιόλαδο.

     

  • Τακτοποιώ τις σαρδέλες μου σε μικρό ταψάκι και τις περιχύνω με την πρώην  Greek salad και το κρασί.

  • Πασπαλίζω με το θυμάρι ή τη ρίγανη και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα  Greek salad και να ροδίσουν οι πεντανόστιμες σαρδελίτσες μας!!!

Καλή σας επιτυχία (σίγουρη) και καλή απόλαυση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *