Τσιπούρες μπύρας με ντοματίνια, πατάτες, κρεμμύδια

Μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα, θέλει απλό, νόστιμο και γρήγορο φαγητό. Ένα παιχνίδι γεύσεων, χρωμάτων και συνδυασμό με ό,τι υπάρχει στην κουζίνα. Μας περιμένει και η θάλασσα. Ετοιμάζεις, φουρνίζεις, βουτιά στα γαλάζια νερά, επιστροφή και μεσημεριανή απόλαυση με τις τσιπούρες και την σπιρτόζικη σάλτσα τους.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 τσιπούρες 700-800 γρ.
  • 1-2 μικρές πατάτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • Πολλά ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό κουτάκι μπύρας
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι, κουρκουμάς

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τα ψάρια, τα αφήνω στο ψυγείο
  • Καθαρίζω και κόβω σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι και τις πατάτες. Κόβω στα δύο τα ντοματίνια.

  • Τακτοποιώ σε στρώσεις τις λεπτοκομμένες φέτες πατάτας, κρεμμυδιού και τις πασπαλίζω με το μείγμα όλων των μπαχαρικών. Αλατίζω, ραντίζω με ελαιόλαδο και ρίχνω φυλλαράκια θυμαριού.

  • Βάζω τα ψάρια πάνω στις στρώσεις, ενδιάμεσα βάζω τα κομμένα ντοματίνια, περιχύνω με τη μπύρα και το ελαιόλαδο, αλατίζω και πασπαλίζω με φυλλαράκια θυμαριού.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 40 λεπτά. Για να πάρουν περισσότερο χρώμα τα ψάρια μου, τα ανεβάζω στο γκριλ για άλλα 5-6 λεπτά.
  • Σερβίρω με σαλάτα πράσινη και το κλασικό μας τζατζίκι.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *