Μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα, θέλει απλό, νόστιμο και γρήγορο φαγητό. Ένα παιχνίδι γεύσεων, χρωμάτων και συνδυασμό με ό,τι υπάρχει στην κουζίνα. Μας περιμένει και η θάλασσα. Ετοιμάζεις, φουρνίζεις, βουτιά στα γαλάζια νερά, επιστροφή και μεσημεριανή απόλαυση με τις τσιπούρες και την σπιρτόζικη σάλτσα τους.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 2 τσιπούρες 700-800 γρ.
- 1-2 μικρές πατάτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- Πολλά ντοματίνια
- Ελαιόλαδο
- Μισό κουτάκι μπύρας
- Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι, γλυκιά πάπρικα, πιπέρι, κουρκουμάς
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τα ψάρια, τα αφήνω στο ψυγείο
- Καθαρίζω και κόβω σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι και τις πατάτες. Κόβω στα δύο τα ντοματίνια.
- Τακτοποιώ σε στρώσεις τις λεπτοκομμένες φέτες πατάτας, κρεμμυδιού και τις πασπαλίζω με το μείγμα όλων των μπαχαρικών. Αλατίζω, ραντίζω με ελαιόλαδο και ρίχνω φυλλαράκια θυμαριού.
- Βάζω τα ψάρια πάνω στις στρώσεις, ενδιάμεσα βάζω τα κομμένα ντοματίνια, περιχύνω με τη μπύρα και το ελαιόλαδο, αλατίζω και πασπαλίζω με φυλλαράκια θυμαριού.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 40 λεπτά. Για να πάρουν περισσότερο χρώμα τα ψάρια μου, τα ανεβάζω στο γκριλ για άλλα 5-6 λεπτά.
- Σερβίρω με σαλάτα πράσινη και το κλασικό μας τζατζίκι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply