Είναι πανεύκολες, γευστικότατες, διεγερτικές και γρήγορες. Τις ονομάζω μακαρονάδες του τηγανιού και της σάλτσας. Της όποιας σάλτσας. Φαντασία να έχεις. Αυτό είναι όλο. Αυτή τη φορά σειρά έχουν τα αρωματικά, θεσπέσια βασιλομανίταρα, γνωστά και ως portsini που μου ήρθαν δώρο σε αποξηραμένη μορφή και σε καλά σφραγισμένο βαζάκι. Τα υπόλοιπα στην παρακάτω συνταγή και στο όμορφο πιάτο σας βεβαίως.
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
- 250 γρ. λιγκουίνι
- 30 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Κόκκους πολύχρωμους πιπεριού
- Θυμάρι
Εκτέλεση
- Το πρώτο που κάνω είναι να βάλω τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν. Περίπου 15-20 λεπτά. Το επόμενο βήμα είναι να βάλω νερό για να βράσω τα λιγκουίνι. Φροντίζω να τα βγάλω οπωσδήποτε al dente. Σουρώνω και κρατώ περίπου ένα φλ.τσ. από το νερό τους.
- Όσο βράζουν τα λιγκουίνι, καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και τις σκελίδες. Τις κόβω σε φετούλες. Κόβω επίσης τα βασιλομανίταρα σε μεγάλα κομμάτια. Τα αφήνω όλα στην άκρη.
- Παίρνω ένα πλατύ μεγάλο τηγάνι, ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και ταυτόχρονα τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα. Σοτάρω ώσπου να γυαλίσουν και όχι να καούν. Περίπου 5-6 λεπτά είναι αρκετά. Στη συνέχεια ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω και αυτά, ανακατεύοντας ώστε να δέσουν τα τρία υλικά. Σβήνω με το κρασί, περιμένω λίγο ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ και τότε ρίχνω την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
- Με μια τσιμπίδα παίρνω λίγα λίγα τα λιγκουίνι, τα βάζω στο τηγάνι με τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω απαλά. Ρίχνω και το ζεστό νερό που έχω φυλάξει, στο τηγάνι. Στην αρχή μπορεί να φανεί ότι το τηγάνι έχει πολλά υγρά. Σε λίγο όμως και ώσπου να στρωθεί το τραπέζι, όλα τα υγρά θα έχουν απορροφηθεί τέλεια από τα λιγκουίνι.
- Το φινάλε είναι ένα μελάτο, γευστικότατο και αρωματικό πιάτο που το πασπαλίζω με κόκκους πιπεριού και φυλλαράκια θυμαριού. Βεβαίως και τυρί τριμμένο της αρεσκείας του καθενός μας.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply