Ομελέτα με καρδιές σπανάκι

Πριν μέρες αγόρασα σπανάκι και τα σχετικά υλικά για να φτιάξω μια σπανακοτυρόπιτα. Όπως καθάριζα λοιπόν το σπανάκι, κοντό, τρυφερό και φρεσκότατο, έβλεπα τις καρδούλες του, ακόμα πιο τρυφερές και λυπήθηκα να τις βάλω και αυτές στην πίτα μου. Τις αφαίρεσα λοιπόν απ’ το σπανάκι, τις έπλυνα καλά, τις στέγνωσα, τις τύλιξα με χαρτί κουζίνας και τις φύλαξα σε σακουλάκι στο ψυγείο, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσω μερικές μέρες μετά, σε μια γρήγορη και ξεχωριστή ομελέτα. Πράγμα που έκανα σήμερα και σας την παρουσιάζω. Η βασική ιδέα λοιπόν είναι η αξιοποίηση της τρυφερής καρδούλας στην ομελέτα και η χρησιμοποίηση του υπόλοιπου σπανακιού για ό,τι άλλο θελήσετε να φτιάξετε. Πίτα ή σπανακόρυζο.

Υλικά (για 1-2 άτομα)

  • 1οο-150 γρ. φρέσκες τρυφερές καρδούλες από σπανάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 αβγά
  • 1 μπολάκι τυρί τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βεγκέτα
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένω τις καρδούλες απ’ το σπανάκι, καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες το κρεμμυδάκι. Βάζω το κομμένο κρεμμυδάκι σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και το σοτάρω.

  • Προσθέτω τις καρδούλες απ’ το σπανάκι, αλατίζω ελαφριά και ρίχνω και τη βεγκέτα. Ανακατεύω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος του και να σοταριστεί.

  • Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφριά τα δυο αβγά με το τριμμένο τυρί και το ρίχνω στο σπανάκι.

  • Ανακατεύω τα υλικά, αφήνω να ψηθεί καλά η ομελέτα από την κάτω πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ενός πιάτου την γυρίζω ανάποδα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

  • Την ιδιαίτερη και γευστικότατη ομελέτα με σπανάκι την σερβίρω ζεστή και με πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *